Πιέστε για εκτύπωση της σελίδας Επικοινωνίστε με τον υπεύθυνο της ιστοσελίδας Τοποθέτηση σαν αρχική σελίδα Προσθήκη στα αγαπημένα
Greek Version
Kεντρική Σελίδα
ΔΙΑΜΟΝΗ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
ΕΞ. ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛ.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Α.Π.Ο Πανδαυλειακός
  Σύλλ.Χιον.Ορειβ Δαύλειας
  Δημοτικό Σχολείο Δαύλειας
  Χορωδία Δαύλειας

Εισαγωγή στο Σύστημα Εξυπηρέτησης Πολιτών
 

Κατάλογος με αρχεία που μπορείτε να Κατεβάσετε όπως,Screensaver,φωτογραφίες,ενημερωτικά δελτία,έντυπα κτλ.

Visitors Online: 12
  Πληροφορίες για το Δήμο! Διοίκηση.
  Εξυπηρέτηση Δημότη! Κοινωνία.
  Δημοτική Ενημέρωση! Επικοινωνία.


Εκδρομές με Αυτοκίνητο.

Διαδρομή 1η: Δαύλεια - Αράχωβα - Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Πιέστε για Μεγένθυνση!
Η γραφική Αράχωβα.
 Αφού λοιπόν ξυπνήσετε ετοιμαστείτε και ξεκινάμε από τη ωραία μας Δαύλεια. Θα κατευθυνθούμε πρώτα πρός Αράχωβα όπου και φτάνουμε σε 20 λεπτά, αν και η απόσταση είναι μικρή θα δείτε πολύ πράσινο. H Αράχωβα είναι παραδοσιακός οικισμός με όμορφα διατηρημένα σπίτια και στενά δρομάκια, στα οποία αξίζει να περιπλανηθεί κανείς. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές του Παρνασσού και εχει θέα πρός στις παραλίες του Κορινθιακού. Aξίζει να δείτε τον Βυζαντινό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου ο οποίος μαρτυρείται ήδη από το 1676. Επίσης αξιζει να δείτε το Κωρύκειο Άντρο το οποίο απέχει μόλις 10 χιλ. από την Αράχωβα προς Παρνασσό και μπορείτε να πάτε είτε πεζοπορώντας είτε με αυτοκίνητο αφού ο δρόμος φτάνει μέχρι το σπήλαιο. Το σπήλαιο κατά την αρχαιότητα ήταν αφιερωμένο στο θεό Πάνα και τις Νύμφες. Ο Παυσανίας που το επισκέφθηκε τον 1ο αιώνα μ.Χ., αναφέρει ότι είναι το πιο αξιοθέατο απ' όλα τα σπήλαια που είδε. Από κεί θα ανεβούμε στο χιονοδρομικό, περίπου 25 λεπτά, κάνοντας μια στάση στα καταπράσινα Λιβάδια. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε όλη τη μαγεία του βουνού καθώς και τα παραδοσιακά εδέσματα στις γύρω ταβέρνες και εστιατόρια. Το οδικό δίκτυο τόσο γύρω όσο και εγκάρσια στο βουνό είναι ασφάλτινο και σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ και οι χωματόδρομοι που συνδέουν μικρότερα ορεινά χωριά και διάφορους οικισμούς είναι γενικά βατοί και προσφέρονται για πιο περιπετειώδεις διαδρομές με το κατάλληλο αυτοκίνητο, ποδήλατο βουνού ή και ελαφριά πεζοπορία. Για τους λάτρεις του σκι, το Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού είναι το μεγαλύτερο της Ελλάδας.
Πιέστε για Μεγένθυνση!
Το Λιβάδι στο Παρνασσό.
Πολλές πίστες για όλα τα επίπεδα προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες, όχι μόνο από την κοντινή σε απόσταση Αθήνα, αλλά και από όλη την Ελλάδα. Το Χιονοδρομικό Κέντρο αποτελείται από τη Φτερόλακκα τα Κελλάρια και το Γεροντόβραχο. O Εθνικός Δρυμός Παρνασσού Ιδρύθηκε το 1938 και έχει έκταση πυρήνα 3.513 εκτάρια. Βρίσκεται στα όρια των Νομών Φωκίδας και Βοιωτίας, ανάμεσα στην Αράχωβα, τους Δελφούς και τον Επτάλοφο. Παρουσιάζει έντονο γεωμορφολογικό ενδιαφέρον, λόγω της δομής του υπεδάφους και της ύπαρξης εντυπωσιακών σπηλαίων και βραχωδών κορυφών τόσο στο χώρο του όσο και στη γύρω περιοχή. Η δασική βλάστηση είναι ομοιόμορφη ανάλογα με το υψόμετρο με κυρίαρχη την κεφαλληνιακή ελάτη σε έκταση 3.000 εκταρίων. Επίσης συναντούμε, πλατάνια, ιτιές, πεύκα, φυλλοβόλους δρυς, αριές, κουμαριές, πουρνάρια, πικροδάφνες, σκοίνα, βελανιδιές, κέδρα, κουμαριές, μέλεγους, σφεντάμια, αγριοτριανταφυλλιές, θάμνους διάφορους κ.λ.π. Στα ελατοδάση συναντώνται και πάρα πολλά είδη αγριοκορομηλιάς, ενώ στη βορειοανατολική πλευρά του βουνού υπάρχουν συστάδες μαύρης πεύκης. Επίσης, υπάρχουν χαρακτηριστικά είδη αγριολούλουδων, όπως η Παιωνία του Παρνασσού, ένα από τα αρχαιότερα βότανα. Επίσης, ο Κόκκινος Κρίνος ή Τουρκολούλουδο, το Hypericum rumeliacum (βάλσαμο), ο θάμνος Euphorbia Orphanidis και το δηλητηριώδες φυτό Daphne oleoides (λυκονουρά) και τα κυκλάμινα. Εκεί όμως που θα βρει κανείς τα πιο ασυνήθιστα και σπάνια φυτά είναι στους βράχινους τοίχους, στις ορθοπλαγιές και στα φαράγγια. "αλλ' αδάγκωτο πράσινο στις ρεματιές το χόρτο κάρφωσε μέντα λεβάντα λουίζα" λέει ο Ελύτης. Η πανίδα περιλαμβάνει ζώα κοινά στον ελλαδικό χώρο όπως: η αλεπού, ο ασβός, ο λαγός, η νυφίτσα, ο σκίουρος, η κουκουβάγια, η πέρδικα, ο δρυοκολάπτης, ο τσαλαπετεινός είδη τρωκτικών και εντομοφάγα. Το τσακάλι, το αγριογούρουνο και το κουνάβι είναι σπάνια και ακόμη σπανιότερος ο λύκος. Δασόβια είδη περιλαμβάνονται στην ορνιθοπανίδα, ενώ έξω από τα πυκνά δάση υπάρχουν γύπες, αετοί και άλλα μικρότερα αρπακτικά. Η πρόσβαση στο δρυμό γίνεται από τους επαρχιακούς δρόμους που ενώνουν την Αράχωβα με τα γύρω χωριά.


Διαδρομή 2η: Δαύλεια - Χαιρώνεια - Ορχομενός - Λιβαδειά

Πιέστε για Μεγένθυνση!
Οι πηγές της Έρκυνας στην Κρύα.
 Σε μικρή απόσταση από τη Δαύλεια βρίσκεται η Χαιρώνεια γνωστή από την αρχαιότητα. Η Χαιρώνεια ήταν πατρίδα του Πλουτάρχου και συνδέεται κυρίως με την περίφημη μάχη το 338 π.Χ., μετά την οποία ο Φίλιππος έγινε κύριος της Νοτίου Ελλάδος. Τα αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφθείτε στην Χαιρώνεια είναι πολλά: το «Λιοντάρι της Χαιρώνειας», το Αρχαιολογικό Μουσείο, το αρχαίο θέατρο, την Ακρόπολη της Χαιρώνειας, τη Μονή Λυκούρεση, τον Πύργο Ραγκαβή, την Προτομή του Πλούταρχου, το Κάστρο του Πανοπέα. Λίγα χιλιόμετρα παρακάτω φθάνετε στον Ορχομενό, η ιστορία του οποίου αρχίζει από τη Νεολιθική εποχή ενώ η πόλη εξελίχθηκε σε σπουδαίο κέντρο κατά την εποχή του Χαλκού την 3η και 2η χιλιετία π.Χ. Αξίζει να επισκεφτείτε τον «Θησαυρό του Μινύα», θολωτό τάφο που αποτελεί ένα από τα λαμπρότερα δείγματα αρχιτεκτονικής της Μυκηναίκής περιόδου. Άλλα αξιοθέατα της περιοχής αποτελούν: το αρχαίο θέατρο-ωδείο, οι Πηγές των Χαρίτων, η Ακρόπολη, η Παναγία της Σκριπούς. Μετά θα κατευθυνθούμε πρός τη Λιβαδειά πρωτεύουσα του νομού Βοιωτίας η οποία απέχει μόλις 27 χιλιόμετρα από την Δαύλεια. Χτισμένη ανάμεσα στον Παρνασσό και τον Ελικώνα, η Λιβαδειά διασχίζεται από τον ποταμό Έρκυνα, που της προσδίδει ιδιαίτερη γραφικότητα. Η διαδρομή κατά μήκος του ποταμού είναι πολύ όμορφη με πέτρινα γεφυράκια, κανάλια, πεζούλες, παλιά κτίρια. Η Λιβαδειά είναι γεμάτη από αρχαία και μεσαιωνικά μνημεία. Από αυτά σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τα ερείπια του μαντείου του Τροφωνίου Δία στο όρος του Προφήτη Ηλία, τις πηγές στην τοποθεσία Κρύα (μάλλον ταυτίζονται με τις αρχαίες πηγές της Λήθης και της Μνημοσύνης) και το μεσαιωνικό κάστρο. Η Λιβαδειά διαθέτει Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο που στεγάζεται σε παραδοσιακό κτίριο, τη Νεροτριβή.


Διαδρομή 3η: Δαύλεια - Δελφοί - Ιτέα - Δεσφίνα - Αντίκυρα

Πιέστε για Μεγένθυνση!
Οι Δελφοί, ο ναός του Απόλλωνα.
 Αφού περάσουμε την Αράχωβα θα κατηφορίσουμε πρός τους Δελφούς όπου θα φτάσουμε σε 35 λεπτά περίπου. Αναμφισβήτητα οι Δελφοί συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο αρχαιολογικό ενδιαφέρον στο νομό Βοιωτίας. Για τους αρχαίους θεωρούνταν ο Ομφαλός της Γης. Οι σύγχρονοι Δελφοί είναι χτισμένοι κοντά στον αρχαιολογικό χώρο, όπου βρίσκονται τα κατάλοιπα του ιερού του Απόλλωνα και του Μαντείου των Δελφών. Tο περιβόητο Μαντείο, στο οποίο ο μαντικός λόγος του θεού δινόταν από το στόμα της Πυθίας, διευθυνόταν από το λεγόμενο ιερατείο, δηλαδή από ιερείς με βαθιά μυσταγωγική μόρφωση. Επίσης, στον αρχαιολογικό χώρο θα δείτε ίχνη της Ιεράς Οδού, την Κασταλία Πηγή, το ιερό της Προναίας Αθηνάς, το αρχαίο θέατρο και το Στάδιο, όπου τελούνταν τα «Πύθια». Τέλος, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Μουσείο, όπου στεγάζονται σπουδαία ευρήματα από τις ανασκαφές. Τα ευρήματα αυτά χρονολογούνται από την προϊστορική έως και τη ρωμαϊκή εποχή. Επιπλέον, οι Δελφοί με το γνωστό θεσμό των Αμφικτιονιών έδωσαν το σύνθημα για φιλία, αδελφότητα και ειρηνική συνύπαρξη των λαών, ως θεμελιώδη επιδίωξη της Δελφικής Ιδέας. Από κει θα κατηφορίσουμε πρός Ιτέα, 30 λεπτά, κάνοντας μια στάση και ξεκινώντας για Δεσφίνα, 30 λεπτά, μπορούμε να καθίσουμε στην ωραία πλατεία για λίγο. Συνεχίζοντας μετά τη Δεσφίνα φθάνει κανείς στην όμορφη Αντίκυρα στον Κορινθιακό κόλπο, σε 20 λεπτά. Η Αντίκυρα ήταν ισχυρή πόλη της αρχαίας Φωκίδας και παρουσιάζει ιδιαίτερο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Στην περιοχή αυτή είχαν κτιστεί ναοί αφιερωμένοι στην Αθηνά και τον Ποσειδώνα. Η Αντίκυρα ενδείκνυται και για τις καταγάλανες θάλασσές της. Πολύ ωραία παραλία είναι αυτή του Αγίου Ισίδωρου, που απέχει μόλις 1,5 χιλιόμετρο από την Αντίκυρα. Τέλος από κει θα ανηφορίσουμε πρός τη Δαύλεια, 25 λεπτά περίπου, περνώντας από το μαρτυρικό Δίστομο.


Διαδρομή 4η: Δαύλεια - Δίστομο - Μονή Οσίου Λουκά - Κυριάκιο

Πιέστε για Μεγένθυνση!
Η Μονή Οσίου Λουκά.
 Για να φτάσει κανείς από την Δαύλεια στην Μονή Οσίου Λουκά θα διανύσει συνολικά 17 χλμ. διερχόμενος πάντα από το ηρωικό Δίστομο. Εδώ στις 10 Ιουνίου του 1944 οι Γερμανοί σκότωσαν άμαχο πληθυσμό σε αντίποινα των πράξεων των ανταρτών της περιοχής. Στο Δίστομο έχει αναρτηθεί μνημείο στη μνήμη των πεσόντων. Στην περιοχή του Διστόμου βρισκόταν η αρχαία Φωκική πόλη Άμβρυσσος (ή Άμβροσσος) που καταστράφηκε από το βασιλιά της Μακεδονίας, Φίλιππο τον Β'. Στο πετρόκτιστο κτίριο του παλιού δημοτικού σχολείου στεγάζεται η Αρχαιολογική Συλλογή Διστόμου με ευρήματα από τις αρχαίες πόλεις Άμβρυσσος, Αντίκυρα, Μεδεώνα. Συνεχίζοντας μετά το Δίστομο και περνώντας το Στείρι φτάνουμε στη Μονή Οσίου Λουκά. Το μοναστήρι είναι ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία βυζαντινής τέχνης στην Ελλάδα και ανήκει στα ελληνικά μνημεία της UNESCO. Χτισμένο από το Βυζαντινό αυτοκράτορα Ρωμανό ΙΙ το 946 διατηρεί σπάνια ψηφιδωτά που εκπροσωπούν τον αυστηρό και αφηρημένο ρυθμό της Μεσοβυζαντινής τέχνης και τοιχογραφίες του πρώτου μισού του 11ου αιώνα. Στο εσωτερικό του περιβόλου υπάρχουν κελιά, κωδωνοστάσιο, κρύπτη, η Τράπεζα και δύο ναοί που ενώνονται με τη μορφή μεσοτοιχίας: ο ναός της Παναγίας και ο ναός του Οσίου Λουκά όπου υπάρχει και η σωρός του Οσίου. Κάτω από το ναό του Οσίου Λουκά βρίσκεται η κρύπτη, αφιερωμένη στην Αγία Βαρβάρα και διακοσμημένη με τοιχογραφίες. Το μοναστήρι χαρακτηρίζεται από τον πλούτο μωσαϊκών και πολύτιμων μαρμάρων, από τοιχογραφίες και ψηφιδωτά καθώς και από εικόνες ανεκτίμητης αξίας. Επιστρέφοντας από τη Μονή θα κατευθυνθούμε αριστερά προς το Κυριάκι. Το Κυριάκι, βρίσκεται νοτιοανατολικά του Διστόμου και του Στειρίου, σε υψόμετρο 860 μ. στις δυτικές πλαγιές του Ελικώνα. Αποτελεί ένα από τα πλουσιότερα χωριά της Βοιωτίας σε φυσική ομορφιά και ενδιαφέρουσα θέα. Σήμερα αριθμεί περίπου 3.000 κατοίκους. Στη σημερινή θέση του οικισμού τοποθετείται η αρχαία Φωκική πόλη Φλυγόνιο, στην οποία εικάζεται ότι ανήκουν τα ερείπια του κάστρου, οι δεξαμενές και οι σκαλιστοί τάφοι που σώζονται στην κορυφή του Παλιόκαστρου, λόφου στα δυτικά του οικισμού. Η όμορφη πλατεία του Κυριακίου προσφέρεται για μία μικρή στάση του επισκέπτη, κάτω από τα πλατάνια ενώ υπάρχουν αξιόλογες καφετέριες και πολύ καλές ταβέρνες.


Διαδρομή 5η: Δαύλεια - Τιθορέα - Αμφίκλεια - Πολύδροσο - Επτάλοφο

Πιέστε για Μεγένθυνση!
Ο Παρνασσός από την Τιθορέα.
 Αλλη μια πολύ όμορφη διαδρομή είναι η ακόλουθη. Ξεκινώντας όπως πάντα από την Δαύλεια θα κατευθυνθούμε πρός το σιδ. σταθμό 8χλμ. μετά περνώντας την αερογέφυρα της Δαύλειας θα κάνουμε αριστερά προς Λαμία για να διασχίσουμε λίγα λεπτά αργότερα την Αγία Παρασκευή και σε 4 χλμ. να βρεθούμε στην Κάτω Τιθορέα. Από εδώ ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει καλύτερα από κάθε άλλο σημείο τη μοναδική επιβλητικότητα και μεγαλοπρέπεια του ορεινού όγκου του Παρνασσού. Από τη κεντρική πλατεία της Κάτω Τιθορέας έαν έχουμε χρόνο για μια σύντομη επίσκεψη ξεκινά και ο δρόμος για την Ανω Τιθορέα η οποία βρίσκεται 5χλμ. νοτιότερα και 430μ. ψηλότερα στους πρόποδες του Παρνασσού. Περνώντας την Κάτω Τιθορέα συνεχίζουμε πρός Αμφίκλεια, ο δρόμος είναι αρκετά καλός αλλά θέλει προσοχή, αφήνοντας πίσω μας τα σπίτια του χωριού και ακολουθούμε τον αισθητά στενότερο δρόμο που κυριολεκτικά σκαρφαλώνει στην απότομη πλαγιά με συνεχόμενες, εναλλασσόμενες στροφές συνεχίζουμε πρός Πολύδροσο 500μ. και μετά προς Επτάλοφο στα 1.000μ.- 1.200μ. (Αν μείνετε στην Πολύδροσο να κάνετε οπωσδήποτε μια βόλτα στην περιοχή της Αγίας Ελεούσας, από τις πιο μαγικές τοποθεσίες του Παρνασσού). Δίπλα στον δρόμο θα δείτε τον πύργο με τη σήμανση: «Οχύρωση αρχαίας Λίλαιας». Κοιτάζοντας ψηλά στην πλαγιά θα ξεχωρίσετε το επιβλητικό τείχος και τους διάσπαρτους, κατά μήκος, πύργους. Η αίσθηση που μας δημιουργείται κοιτώντας γύρω μας είναι μοναδική. Φιλόξενες οικογενειακές ταβέρνες προσφέρουν ντόπια κρέατα και άλλα τοπικά πιάτα. Η βλάστηση εδώ είναι πιο πυκνή με ψηλά σκουρόχρωμα έλατα. Από εδώ συνεχίζουμε ανήφορικά φτάνοντας στην διασταύρωση για τα χιονοδρομικά και αφού διασχίσουμε την πανέμορφη ορεινή πεδιάδα Λιβάδια όπου μπορούμε να σταματήσουμε για φαγητό στις πολύ όμορφες ταβέρνες μετά κατηφορίζουμε πρός Αράχωβα 900μ. Εκεί υπάρχουν αρκετά καλαίσθητα cafe αλλά και πολλά παραδοσιακά καφενεία όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ του. Αφήνωντας την κοσμοπολίτικη Αράχωβα με κατεύθυνση πρός Λιβαδειά περνούμε από το Ζεμενό 600μ. και σε 3.5χλμ. συναντούμε την διασταύρωση προς Δαύλεια.


Περίπατοι.

Διαδρομή 1η: Δαύλεια - Νερόμυλοι - Αρχαίο Κάστρο

Πιέστε για Μεγένθυνση!
Το αρχαίο κάστρο.
 Ως τους πρόποδες του Κάστρου μπορείτε να πάτε και με αυτοκίνητο, καθώς υπάρχει δρόμος. Όμως είναι καλύτερα να περπατήσετε με τα πόδια περνώντας κάτω από τον Άγιο Μηνά προχωρώντας προς την περιοχή, όπου βρίσκονται τα χαλάσματα από τους νερόμυλους μαντάν(μ)ια που χρησίμευαν για το κτύπημα των μάλλινων υφασμάτων. Διάρκεια μόλις 15'. Ακολουθώντας το δρόμο θα μπορέσετε να αποκτήσετε μια συνολική εικόνα της περιοχής αφού έχετε μια καταπληκτική θέα. Μετά περνώντας την είσοδο του κάστρου περπατήστε στο όμορφο πευκόδασος μέχρι το ναό των Αγίων Θεωδόρων και απολαύστε τη φύση. Ο περιβάλλων χώρος ενδείκνυται για πικνίκ και παρατήρηση της φύσης.





Διαδρομή 2η: Λαπαθιάς - Μονή Ιερουσαλήμ - Σταυρός

Πιέστε για Μεγένθυνση!
Η τοποθεσία Σταυρός.
 Ξεκινάμε από την Δαύλεια με το αυτοκίνητο μέχρι τον κατασκηνωτικό χώρο στον Λαπαθιά, ο οποίος είναι μέσα στην καρδιά του ελατοδάσους. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το πλούσιο οικοσύστημα της περιοχής, με τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Από εκεί προχωράμε μέχρι το Μοναστήρι της Ιερουσαλήμ και συνεχίζουμε στο ελαφρά ανηφορικό μονοπάτι, μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου. Μετά από λίγο θα θαυμάσουμε στα δεξιά μας ριξωμένο στον βράχο το ξωκλήσι της Παναγίας Φανερωμένης και ακολουθώντας το μονοπάτι φτάνουμε στην πανοραμική τοποθεσία Σταυρός όπου υπάρχει ένας μεγάλος μεταλλικός σταυρός απ όπου μπορούμε να απολαύσουμε την καταπληκτική θέα.



Ορειβατικές Διαδρομές.

Διαδρομή 1η: Μονή Ιερουσαλήμ - Ακρινό Νερό - Αράχωβα ή Τιθορέα

Πιέστε για Μεγένθυνση!
Το πανέμορφο μονοπάτι.
 Το Ακρινό Νερό είναι μια σχετικά χαμηλή θέση στον Παρνασσό. Η απόσταση από την Μονή Ιερουσαλήμ μέχρι το Ακρινό Νερό είναι περίπου 2 ώρες με τα πόδια, αλλά το μονοπάτι είναι σχετικά εύκολο. Μόλις φτάσετε θα αποζημιωθείτε από το υπέροχο ξέφωτο και τις καταβόθρες με τον πάγο που δε λιώνει ποτέ. Αφού ξεκουραστείτε, μπορείτε να ακολουθήσετε ένα παλιό μονοπάτι, που οδηγεί στην Αράχωβα, αφου πρώτα περάσει από τον Άγιο Νικόλαο, τη Βρύση Ταξιάρχη και το ερημοκλήσι του Αγίου Ιωάννη. Η διαδρομή αυτή διαρκεί άλλες 2 ώρες. Διαφορετικά από το Ακρινό Νερό ο δρόμος ανηφορίζει προς τα δεξιά, ανάμεσα σε ζώνες βράχων και οδηγεί στη θέση Μαύρα Λιθάρια. Για το μονοπάτι αυτό θα χρειαστείτε περίπου 1 ώρα. Από εκεί θα συνεχίσετε ανηφορικά ακολουθώντας το κομμάτι της κοιλάδες με τις σπηλιές και θα φτάσετε στις Τσάρες. Η διαδρομή αυτή υπολογίζεται σε περίπου 2 ώρες. Από τη Μονή Ιερουσαλήμ έως τις Τσάρες θα χρειαστεί να περπατήσετε συνολικά 5 ώρες. Για όσους αντέχουν, το μονοπάτι συνεχίζει από τις Τσάρες μέχρι την Τιθορέα, στην εκκλησία Προφήτη Ηλία, αφού περάσει από το ξωκλήσει του Άη Γιάννη. Για τη διαδρομή αυτή θα χρειαστείτε 3,5 ώρες.





 

 


  Ο Καιρός





  Page generated in 0.0041 sec  

     
Copyright © Local Community of Davlia. All rights Reserved. Read our Privacy Policy.
Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Γεώργιος Καρούζος.

 Google